IJskracht

Een workshop met ademhalingsoefeningen.
En een ijsbad.

De kou van ijs roept bij ons een schrik reactie op. Dat is een natuurlijke reactie. Door koude te om armen, leert je lichaam op een positieve manier met stress om te gaan. In de workshop ijskracht ervaar je hoe je stress omzet in kracht en focus. De adem-halingsoefeningen die je leert versterken je immuunsysteem. Lichamelijke klachten verminderen en je voelt je fitter en energieker.
Met ijskracht kun je je gezondheid verbeteren. De ervaring in het ijsbad, zorgt dat je tintelt van geluk. Vind je het ijsbad best wel bbrrrr. Samen met de groep lukt het! Samen naar een unieke ervaring toe werken. Als je wilt leg ik jou ervaring op de foto vast.

Voor wie

Deze workshop is op jou lijf geschreven als je nieuwsgierig bent en iets nieuws wilt ervaren. Koude geeft je lichaam stress. Het bijzondere is dat je leert om die stress om te zetten in kracht en focus. Heb jij een verantwoordelijke stressvolle baan? Dan leert deze dag jou om te focussen op je doel en krachtig je mannetje te staan, waar dan ook. En dat kun je allemaal met je eigen ademhaling.
Deze workshop is uitermate geschikt voor Mensen met vermoeidheidsklachten, burn out, stress, reuma en slaapproblemen maar ook (top)sporters, ondernemers en professionals die een stap in hun gezondheid willen zetten. Wil je meer Focus, energie en vitaliteit, schrijf je snel in. Dan ben jij er volgende
keer bij.

Programma

Na een korte kennismakingsronde ronde zal het programma starten.
10.00 Kennismakingsronde en persoonlijke ervaringen
10.15 Theorie
10.45 Demonstratie ademhaling en samen de ademhaling oefenen1
11.15 Pauze
11.30 Voorbereidende ademhaling oefening voor het ijsbad
12.00 IJsbad
12.30 Zwemmen in de zwemvijver (onverwarmd)
12.45 Afsluiting en samen ervaringen uitwisselen
13.00 Einde workshop

Praktische informatie

– Draag comfortabele kleding(of neem deze mee)

– De sessies vinden liggend of zittend plaats

– Neem een grote handdoek, warme sokken en een dekentje mee

– Kom niet met een te volle maag

– Drink veel water na afloop

Inbegrepen: deelname, koffie, thee, water, fruit.

Locatie

Ademvrouw geeft haar workshop in Oirschot. Aan de rand van het dorp op een bijzonder mooie locatie. De boerderij heeft een gezellige trainingsruimte, maar als het weer het toelaat werken we buiten. Ook de zwemvijver kan gebruikt worden om jou te laten genieten van een bijzondere ervaring . Oirschot is landelijk gelegen in de driehoek Den Bosch – Eindhoven – Tilburg.
https://ademvrouw.nl/wp-content/uploads/2021/06/Kim_vd_Schoot_adem-vrouw.jpeg

Over mij

Ik ben Kim van de Schoot Trainer, opleider, ademhalingstherapeut en huid&oedeemtherapeut. Het is mijn missie om andere te helpen lekker in hun vel te zitten. Zelf zat ik niet altijd even lekker in mijn vel. De vele opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd hebben gemaakt dat ik een rustige vrouw ben die met beide benen stevig op de grond haar mannetje staat.

Hyperventilatie
Ik ben 15 jaar en heel erg in paniek. Verstijft van angst zit ik op mijn bed. Het voelt of er een olifant op mijn borst staat. Ik voel mijn bloed gonzen in mijn hoofd. Mijn ademhaling gaat snel en de paniek slaat toe. Ik denk dat ik elk moment een hartinfarct kan krijgen. Mijn moeder vertrouwt het niet en belt de huisarts. De huisarts zet een stap in mijn slaapkamer en zegt: "Ik zie het al, hyperventilatie. Adem maar in een grote zak."

Simpele oefeningen
Als je erg in paniek bent is een advies om in een zak te ademen geen geruststelling. Je voelt je niet serieus genomen. Duidelijke begrijpbare uitleg over hoe je ademhaling werkt en wat voor reacties er in je lichaam optreden als je verkeerd ademt zijn veel waardevoller omdat je dan snapt wat er in je lichaam gebeurt. Simpele oefeningen die je meteen toe kunt passen zodra je een klacht voelt opkomen zijn essentieel om de cirkel te doorbreken. En je kunt dit patroon doorbreken.

Onbegrepen klachten
Ademvrouw helpt mensen met chronische onbegrepen klachten, zoals:

Angst (bijvoorbeeld faalangst of gebrek aan zelfvertrouwen), burn-out en (emotionele) stress, eczeem, hyperventilatie en astma, niet kunnen genieten van het leven, onzekerheid, minderwaardigheidsgevoel, paniekaanvallen, reumatische aandoeningen, slecht slapen, verhoogde bloeddruk en vermoeidheid

Ik ben geen gecertificeerd Wim Hof trainer maar werk wel met zijn methode. Ik heb deze techniek
geleerd in de opleiding tot ademcoach en beoefen deze methode zelf regelmatig. Daardoor ken ik de werking, de effecten en kan ik het je goed uitleggen.

De workshops en trainingen helpen je om je bewust te worden van je ademhaling. Als je weet hoe je ademt, kun je je ademhaling ook veranderen. Als je je ademhaling verandert, verandert meteen ook je gevoel. Zo simpel is het. Door veel te oefenen bereik je heel snel effect. En dat is precies wat jij wilt. Weer lekker in je vel zitten.
Herken je jezelf hierin en wil je aan jezelf gaan werken, boek dan de training IJskracht hier.
https://ademvrouw.nl/wp-content/uploads/2021/07/marloes-ijskracht.jpg

Leuke workshop, kan ingezet worden voor iedereen die wil ervaren welke invloed je adem kan hebben/ heeft op je gemoedstoestand (rustig worden , focus, je kan meer dan je denkt) en om te leren omgaan met veranderingen die je nog niet kent, uit je comfortzone stappen en kijken wat er dan gebeurd. Het ijsbad vond ik vooraf best spannend, maar ik stapte uit mijn comfortzone en heb het gedaan. Echt een super ervaring in het ijsbad.

Marloes

Volg ons op social media

Volg ons op social media:

Contact gegevens

Tel: 0613585853

Email: info@ademvrouw.nl

Adresgegevens:

Montfortlaan 9,

5688 NM

Oirschot

Kvk nr:

73739138
https://ademvrouw.nl/wp-content/uploads/2021/07/kwaliteitregister.jpeg

p-broeren.nl© All Rights Reserved - 2021